Parametry dostarczanej wody

Badania fizyczno - chemiczne

  • Mętność - 2 mg/l
  • Barwa - 1 mg/l
  • Zapach - Z 1 R
  • Odczyn - 7,3 ph
  • Twardość ogólna - 261,52 mg CaCO3/1
  • Żelazo ogólne - 0,24 mg/1 Fe
  • Chlorki - 2,40 mg/1 Cl
  • Amoniak - 0,15 mg/1 N
  • Azotany - 0,02 mg/1 N
  • Utlenialność - 1,00 mg/1 O2

Badania bakteriologiczne

  • Ogólna liczba koloni w 1 ml wody na agarze
    po 72 godz. w temp. 20oC - 15
  • Ogólna liczba koloni w 1 ml wody na agarze
    po 24 godz. w temp. 37oC - 1
  • Miano coli - 0
  • Miano coli typu fekalnego - 0

Ze względu na dobra jakość wydobywanej wody, nie podlega ona procesom uzdatniania i w naturalnym składzie mineralnym dostarczana jest do odbiorców i do produkcji żywności
 

Parametry ścieków oczyszczonych

 
Analiza ścieków w zmodernizowanej oczyszczalni